Wanneer u verkeersregelaars inzet, wilt u zeker weten dat u met vakmensen te maken heeft. Op deze pagina leest u wanneer u verkeersregelaars inzet en waarop u daarbij moet letten. 

Wanneer huur ik een verkeersregelaar in?

U huurt een verkeersregelaar in als u verkeersstromen wilt reguleren en bevorderen, zowel in binnenstedelijk als buitenstedelijk gebied. Doorgaans voert een verkeersregelaar werkzaamheden uit in combinatie met en als extra toevoeging op tijdelijke verkeersmaatregelen, die we inzetten volgens de richtlijnen van het CROW 96a en 96b. Op weke manieren u een verkeersregelaar inzet, leest u hieronder.  

Welke vormen van inzet zijn er?

Wanneer er wegwerkzaamheden, evenementen en calamiteiten zijn, verwijst een verkeersregelaar het autoverkeer, fietsverkeer en voetgangersverkeer naar de juiste richting, eventueel via de gestelde omleidingsroute. Bovendien kunt u verkeersregelaars inzetten voor het overnemen van drukke verkeerspunten ter ondersteuning bij calamiteiten. Op bouwplaatsen worden verkeersregelaars vaak ingezet als portier of poortwachter. De verkeersregelaar is dan verantwoordelijk voor het reguleren van de verkeersstromen in en rondom het bouwterrein, waaronder de toegangsregistratie, toegangspoort en passenuitgifte. De nieuwste vorm van inzet is de inzet van verkeersregelaars die de coronamaatregelen ondersteunen.

Is de inzet van verkeersregelaars verplicht?

De inzet van verkeersregelaars is niet verplicht. De overheid heeft bij het uitvoeren van werkzaamheden een hoge mate van risicobeperking, het verminderen van geluid en het optimaliseren van de verkeersdoorstroming als eis. Deze eisen zijn terug te vinden in diverse richtlijnen, normen en certificeringen die de overheid eist voor de uitvoering van haar uitbestede diensten. Het gebruik van verkeersregelaars is een middel dat kan helpen bij het beantwoorden van een of meerdere vragen en/of eisen.

Slide
Snel een oplossing nodig?

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak en neem contact op en klik op de onderstaande button en vul het contactformulier in